Gebruik de functies voor opdrachtbeheer van DeepL om uw vertaalprojecten rechtstreeks binnen de DeepL-gebruikersinterface aan te maken, te volgen en te beheren. Voer geautomatiseerde Translation Flows uit binnen een project en vertaal volledige bestanden.
Lees in dit artikel meer over opdrachtbeheer binnen DeepL.
Projecten aanmaken
Ga als volgt te werk om een nieuw vertaalproject aan te maken:
- Ga naar www.deepl.com en ga naar Projecten
- Klikken op +Nieuw project
- Geef het project een naam
- Optioneel: voeg een beschrijving toe
- Klikken op Toevoegen
Het project wordt weergegeven onder 'Projecten' op de DeepL-website.
Om aan de slag te gaan met een project en bestanden toe te voegen voor vertaling, gaat u als volgt te werk:
- Klik op het zojuist aangemaakte project
- Klikken + Bestanden toevoegen en flow starten
- Selecteer een bestand vanaf uw computer of uit andere apps
- Optioneel: selecteer een flow die voor de geselecteerde bestanden moet worden uitgevoerd
- Klikken op Bestand toevoegen
Als u een flow hebt geselecteerd, wordt deze onmiddellijk gestart.
Zodra een vertaling is voltooid, wijzigt de status van de vertaalopdracht in ‘Voltooid’.
U kunt het vertaalde bestand downloaden via het menu met de drie puntjes naast de vertaalopdracht. Selecteer hier 'Downloaden' om het bestand onmiddellijk te downloaden of 'Openen in Expert Editor' om de vertaalde inhoud te bekijken.
U kunt een Translation Flow ook op een later tijdstip starten. Meer informatie hierover vindt u in de volgende sectie.
Een Translation Flow aan een project toevoegen
Als u een flow hebt geselecteerd, wordt deze onmiddellijk gestart.
U kunt een Translation Flow ook op een later tijdstip starten. Voeg in dat geval geen flow toe wanneer u bestanden aan het project toegevoegd.
Om een flow later uit te voeren, gaat u als volgt te werk:
- Klik op het menu met de drie puntjes
naast het geuploade bestand
- Selecteer ‘Nieuwe flow uitvoeren’ om de vertaling te starten
De flow wordt automatisch gestart. Nadat de vertaaltaken zijn voltooid, kunt u de bestanden downloaden of ze openen in de Expert Editor.
U kunt verschillende workflows in hetzelfde project uitvoeren. Voor elk bestand dat u aan het project toevoegt, kunt u een Translation Flow toevoegen.
Een project wijzigen
- Open het project dat u wilt wijzigen
- Klikken op '
wijzigen'
- Hernoem het project
- Optioneel: voeg een beschrijving toe of wijzig deze
- Klik op 'Opslaan'
Om een project te verwijderen, gaat u terug naar het projectoverzicht. Klik op het menu met de drie puntjes naast het project dat u wilt verwijderen en klik op 'Verwijderen'.
U kunt een project ook verwijderen via de knop 'Verwijderen' wanneer u een project opent.
Een project delen
- Open het project dat u wilt delen
- Klikken op 'Delen'
- Voeg het e-mailadres of de naam van een teamlid toe waaraan u toegang tot het project
wilt verlenen, of
klik op de schakelaar‘Iedereen binnen uw organisatie’ om het project met iedereen te delen
- Klik op ‘Gereed’ om te bevestigen
Om de toegang tot een project in te trekken, klikt u nogmaals op de knop ‘Delen’. Klik vervolgens op de X naast de naam van de persoon wiens toegang u wilt intrekken.