DeepL'in iş yönetimi özelliklerini kullanarak çeviri projelerinizi doğrudan DeepL kullanıcı arayüzü üzerinden oluşturun, takip edin ve yönetin. Bir proje içinde otomatik çeviri akışlarını çalıştırın ve dosyaların tamamını çevirin.
Bu makalede DeepL'deki iş yönetimi hakkında daha fazla bilgi edinin.
Proje oluşturma
Yeni bir çeviri projesi oluşturmak için aşağıdakileri yapın:
- www.deepl.com adresini ziyaret edin ve Projeler bölümüne gidin
- "+Yeni proje" seçeneğine tıkla
- Projeye bir ad verin
- İsteğe bağlı: Bir açıklama ekleyin
- "Ekle" seçeneğine tıkla
Proje, DeepL web sitesinde "Projeler" bölümünde görünecektir.
Bir projeye başlamak ve çeviri için dosya eklemek için aşağıdakileri yapın:
- Yeni oluşturulan projeye tıkla
- "+ Dosya ekle ve Flow'u çalıştır" seçeneğine tıkla
- Bilgisayarınızdan veya diğer uygulamalardan bir dosya seçin
- İsteğe bağlı: Seçilen dosyalar için çalıştırılması gereken bir Flow seçin
- "Dosya Ekle"ye tıkla
Bir Flow seçtiyseniz, bu Flow hemen başlatılacaktır.
Çeviri tamamlandığında, çeviri işi durumu "Tamamlandı" olarak değiştirilecektir.
Çeviri işinin yanındaki üç nokta menüsü aracılığıyla çevrilmiş dosyayı indirebilirsiniz. Burada, hemen indirmek için "İndir" seçeneğini veya çevrilmiş içeriği görüntülemek için "Uzman Düzenleyici'de Aç" seçeneğini seçin.
Translation Flow'u daha sonra da başlatabilirsiniz. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi bir sonraki bölümde bulabilirsiniz.
Bir projeye Translation Flow ekleyin
Bir Flow seçtiyseniz, bu Flow hemen başlatılacaktır.
Translation Flow'u daha sonra da başlatabilirsiniz. Bu durumda, projeye dosya eklerken Flow eklemeyin.
Flow'u daha sonra çalıştırmak için aşağıdakileri yapın:
- Yükleilen dosyanın yanındaki üç nokta menüsüne
tıkla
- Çeviriyi başlatmak için Yeni Flow'u çalıştır'ı seçin
Akış otomatik olarak başlayacaktır. Çeviri işleri tamamlandıktan sonra, dosyaları indirebilir veya Uzman Düzenleyici'de açabilirsiniz.
Aynı projede farklı Flows çalıştırabilirsiniz. Projeye eklediğiniz her dosya için Translation Flows eklenebilir.
Bir projeyi düzenle
- Düzenlemek istediğiniz projeyi açın
-
Düzenle'yi tıkla
- Projenin adını değiştirin
- İsteğe bağlı: Açıklamayı ekleyin veya değiştirin
- Kaydet'e tıkla
Bir projeyi silmek için proje genel bakışına geri dönün. Silmek istediğiniz projenin yanındaki üç nokta menüsüne tıkla ve Sil'e tıkla.
Bir projeyi açtığınızda Sil düğmesini kullanarak da silebilirsiniz.
Bir projeyi paylaşın
- Paylaşmak istediğiniz projeyi açın
-
Paylaş'ı tıkla
- Projeye
erişim izni vermek istediğiniz ekip üyesinin e-posta adresini veya adını ekle ya
daaç/kapat düğmesine tıkla. Kuruluşunuzdaki herkes seçeneğini seçerek projeyi herkesle paylaşın
- Onaylamak için Bitti'ye tıkla
Bir projeye erişimi iptal etmek için Paylaş düğmesine tekrar tıkla. Erişimi iptal etmek istediğiniz kişinin adının yanındaki X işaretine tıkla.