Využijte schopnost správy úloh DeepL k vytváření, sledování a správě vašich překladatelských projektů přímo v uživatelském rozhraní DeepL. Spouštějte automatizované překladové postupy v rámci projektu a překládejte celé soubory.
V tomto článku zjistíte více o správě úloh v DeepL.
Vytvoření projektů
Chcete-li vytvořit nový překladatelský projekt, postupujte takto:
- Navštivte stránku www.deepl.com a přejděte do sekce Projekty
- Klikněte na +Nový projekt
- Pojmenujte projekt
- Volitelně: Přidat popis
- Klikněte na Přidat
Projekt bude viditelný v sekci Projekty na webových stránkách DeepL.
Chcete-li začít s projektem a přidat soubory k překladu, postupujte takto:
- Klikněte na nově vytvořený projekt
- Klikněte na + Přidat soubory a spustit postup
- Vyberte soubor z počítače nebo z jiných aplikací
- Volitelně: Vyberte postup, který se má pro vybrané soubory spustit
- Klikněte na „Přidat soubor“
Pokud jste vybrali postup, spustí se okamžitě.
Jakmile bude překlad hotový, stav překladové úlohy se změní na Dokončeno.
Přeložený soubor si můžete stáhnout pomocí nabídky se třemi tečkami vedle překladové úlohy. Zde vyberte buď možnost Stáhnout pro okamžité stažení, nebo Otevřít v Editoru pro experty pro zobrazení přeloženého obsahu.
Translation Flow můžete spustit i později. Více informací o tom najdete v následující sekci.
Přidání Translation Flow do projektu
Pokud jste vybrali postup, spustí se okamžitě.
Translation Flow můžete spustit i později. V takovém případě při přidávání souborů do projektu postup nepřidávejte.
Chcete-li postup spustit později, postupujte takto:
- Klikněte na nabídku se třemi tečkami
vedle nahraného souboru
- Vyberte možnost Spustit nový postup a spusťte překlad
Průběh se spustí automaticky. Po dokončení překladových úloh si můžete soubory stáhnout nebo je otevřít v Editoru pro experty.
V rámci jednoho projektu můžete spustit různé postupy pro překlad. Postupy pro překlad lze přidat pro každý soubor, který do projektu přidáte.
Upravit projekt
- Otevřete projekt, který chcete upravit
- Klikněte na „Upravit“
- Přejmenujte projekt
- Volitelně: Přidat nebo změnit popis
- Klikněte na „Uložit“
Chcete-li projekt smazat, vraťte se do přehledu projektů. Klikněte na nabídku se třemi tečkami vedle projektu, který chcete smazat, a klikněte na „Smazat“.
Projekt můžete také smazat pomocí tlačítka Smazat, které se zobrazí po otevření projektu.
Sdílení projektu
- Otevřete projekt, který chcete sdílet
- Klikněte na Sdílet
- Přidat e-mailovou adresu nebo jméno člena týmu, kterému chcete udělit přístup k projektu
, nebo
kliknout na přepínač„Všichni ve vaší organizaci“, abyste projekt sdíleli se všemi
- Kliknutím na Hotovo potvrďte
Chcete-li přístup k projektu zrušit, klikněte znovu na tlačítko Sdílet. Klikněte na ikonu X vedle jména osoby, které chcete přístup zrušit.