Använd DeepL:s kapacitet för uppgiftshantering för att skapa, följa upp och hantera dina översättningsprojekt direkt i DeepL:s användargränssnitt. Kör automatiserade Translation Flows inom ett projekt och översätt hela filer.
Lär dig mer om uppgiftshantering i DeepL i den här artikeln.
Skapa projekt
Gör så här för att skapa ett nytt översättningsprojekt:
- Gå till www.deepl.com och välj Projekt
- Att klicka på +Nytt projekt
- Ge projektet ett namn
- Valfritt: Lägg till en beskrivning
- Klicka på Lägg till
Projektet kommer att visas under Projekt på DeepL:s webbplats.
Gör så här för att komma igång med ett projekt och lägga till filer för översättning:
- Klicka på det nyskapade projektet
- Klicka på + Lägg till filer och kör flödet
- Välj en fil från din dator eller andra appar
- Valfritt: Välj ett flöde som ska köras för de valda filerna
- Klicka på Lägg till fil
Om du har valt ett flöde startas det omedelbart.
När översättningen är klar ändras översättningsjobbets status till Slutförd.
Du kan ladda ner den översatta filen via menyn med de tre punkterna bredvid översättningsjobbet. Här väljer du antingen Ladda ner för omedelbar nedladdning eller Öppna i Expert Editor för att visa det översatta innehållet.
Du kan också starta ett Translation Flow senare. Mer information om detta finns i nästa avsnitt.
Lägg till ett Translation Flow i ett projekt
Om du har valt ett flöde startas det omedelbart.
Du kan också starta ett Translation Flow senare. I så fall ska du inte lägga till ett flöde när du lägger till filer i projektet.
Gör så här för att köra ett flöde senare:
- Klicka på menyn med de tre punkterna
bredvid den laddade uppladdade filen
- Välj Kör nytt flöde för att starta översättningen
Flödet startar automatiskt. När översättningsjobben är klara kan du ladda ner filerna eller öppna dem i Expert Editor.
Du kan köra olika flöden i samma projekt. Translation Flows kan läggas till för varje fil du lägger till i projektet.
Redigera ett projekt
- Öppna det projekt du vill redigera
- Klicka på Redigera
- Byt namn på projektet
- Valfritt: Lägg till eller ändra beskrivningen
- Att klicka på Spara
För att radera ett projekt, gå tillbaka till projektöversikten. Klicka på menyn med de tre punkterna bredvid det projekt du vill radera och klicka på Radera.
Du kan också radera ett projekt via knappen Radera när du öppnar ett projekt.
Dela ett projekt
- Öppna det projekt du vill dela
- Att klicka på Dela
- Lägg till e-postadressen eller namnet på en teammedlem som du vill ge åtkomst till projektet
, eller
klicka på knappen på/avAlla i din organisation för att dela projektet med alla
- Klicka på Klar för att bekräfta
För att återkalla åtkomst till ett projekt, klicka på knappen Dela igen. Klicka på X bredvid namnet på den person vars åtkomst du vill återkalla.