Voordat u een bestand vertaalt, kunt u de optie ‘’ inschakelen om het vertaalde bestand gedurende een beperkte tijd op te slaan.
Zodra het bestand is opgeslagen, kunt u toegang krijgen tot meer functionaliteiten om de kwaliteit van uw vertaalde bestand te verbeteren, zoals:
- Een beoordeling van het vertaalde bestand aanvragen
- Het vertaalde bestand wijzigen
- Een rapport over de vertaalkwaliteit van het bestand exporteren
- Het bestand delen met andere teamleden
De eigenaar van het bestand heeft te allen tijde toegang tot opgeslagen bestanden via het gedeelte ‘Opgeslagen vertalingen’ op de DeepL-website.
Alle opgeslagen bestanden zijn uitsluitend toegankelijk voor de eigenaar van het bestand en voor iedereen binnen het team waarmee het bestand is gedeeld. Lees meer over hoe DeepL met gegevens omgaat in onze privacyverklaring.
Als u DeepL als onderdeel van een team gebruikt, moet uw beheerder eerst de opslagoptie in zijn of haar account inschakelen.
Om de opslagoptie voor uw organisatie als beheerder in te schakelen, gaat u als volgt te werk:
- Inloggen op uw account
- Ga naar het tabblad ‘Instellingen’ en navigeer naar ‘Vertalingsopslag’
- Klik op de schakelaar '
'
U kunt de opslagoptie op elk moment uitschakelen door nogmaals op de schakelaar te klikken en te bevestigen dat u de functie wilt uitschakelen.
Ga als volgt te werk om bestanden op te slaan:
- Ga via de navigatiebalk naar ‘Bestanden vertalen’
- Activeer in de werkbalk de opslagschakelaar '
'
- Upload het bestand dat u wilt vertalen
- Klikken op ‘Vertaling starten’
De bestanden zijn nu toegankelijk in het gedeelte 'Opgeslagen vertalingen'.
De opgeslagen bestanden vervallen na 6 maanden en zijn dan niet meer toegankelijk. Wanneer u het bestand opent in de sectie 'Opgeslagen vertalingen', ziet u bovenaan de pagina hoe lang het nog duurt voordat het bestand verloopt.
Als u uw abonnement opzegt, worden uw opgeslagen vertalingen 90 dagen na de deactivering verwijderd. Meer informatie vindt u in dit artikel.