SCIM (Система міждоменного керування ідентичностями) — це відкритий стандарт, який спрощує та автоматизує керування користувачами та групами у вашому обліковому записі DeepL і працює у поєднанні з SSO. Більше інформації про SSO дивіться у цій статті. За допомогою SCIM ви можете автоматично створювати, оновлювати та керувати членами вашої команди у вашому обліковому записі DeepL через постачальника ідентифікаційних даних (IdP), що дає такі переваги:
- Економія часу завдяки відмові від ручного управління користувачами
- Гарантія того, що ваш список користувачів завжди синхронізований зі списком вашого постачальника ідентифікаційних даних
- Покращення безпеки завдяки автоматичному блокуванню доступу для користувачів, які звільняються з компанії або втрачають право на користування вашим обліковим записом DeepL.
- Можливість призначати ліцензії та продукти групам відповідно до вашої внутрішньої структури.
Підготовка користувачів за допомогою SCIM доступна для перелічених вище підписок із 50 користувачами або більше та дозволяє ІТ-адміністраторам виконувати такі дії:
- Автоматично створювати (надавати доступ) облікові записи користувачів у DeepL
- Призначати користувачів до певних груп продуктів, таких як Перекладач, Write або Voice
- Автоматично видаляти або блокувати облікові записи користувачів, коли вони залишають компанію або втрачають права доступу
- Синхронізувати зміни у призначенні груп продуктів або атрибутах користувачів від вашого постачальника ідентифікаційних даних до DeepL
Управління користувачами
Управління користувачами між додатком DeepL, налаштованим у вашому постачальнику ідентифікаційних даних, та вашим обліковим записом DeepL здійснюється наступним чином:
- Коли ви призначаєте користувача до додатка DeepL, налаштованого у вашому постачальнику ідентифікаційних даних, створюється обліковий запис члена команди DeepL, а також, якщо група ще не існує, створюється група користувачів
- Коли ви призначаєте користувача до іншої групи в програмі DeepL у вашому постачальнику ідентифікаційних даних, членство користувача в групі оновлюється
- Якщо ви видалите користувача з програми DeepL або вимкнете його у вашому постачальнику ідентифікаційних даних, він залишиться в команді та буде видимий на вкладці «Користувачі» зі статусом «Ліцензія не призначена»
- Якщо ви видалите користувача з каталогу вашого постачальника ідентифікаційних даних, його обліковий запис члена команди DeepL буде видалено
Більше інформації про те, як дії, виконані у вашому постачальнику ідентифікаційних даних, відображаються у DeepL, дивіться у цій статті.
Після досягнення ліміту членів команди у вашому тарифному плані додаткові члени команди не зможуть користуватися DeepL за вашим платним тарифним планом DeepL.
Залежно від налаштувань у вашому адміністраторському обліковому записі DeepL, користувачі все одно зможуть увійти через SSO та користуватися безкоштовною версією DeepL. Детальнішу інформацію дивіться у цій статті. Якщо ви вимкнете безкоштовну версію DeepL для користувачів, що увійшли в систему, і перевищите кількість ліцензій у вашому тарифному плані, користувачі не зможуть користуватися DeepL, перебуваючи в системі.
Ви можете вивільнити ліцензії для користувачів, які не користувалися DeepL, або придбати додаткові ліцензії. Детальнішу інформацію про те, як визначити таких користувачів, дивіться у цій статті.
Налаштування
Наразі ми надаємо докладні інструкції з налаштування для таких постачальників ідентифікаційних даних:
Якщо у вас вже налаштована синхронізація груп за допомогою JIT, дотримуйтесь інструкцій, наведених у цій статті.