Jako administrator zespołu DeepL mają Państwo możliwość zarządzania i dostosowywania różnych ustawień w celu zapewnienia optymalnego komfortu użytkowania oraz utrzymania bezpieczeństwa w Państwa organizacji. Poniżej przedstawiono kompleksowy przegląd dostępnych ustawień kontrolowanych przez administratora, wraz z ich opisami oraz ważnymi uwagami dotyczącymi ich funkcjonalności.
| Ustawienie | Opis | Uwagi |
|---|---|---|
| Funkcja zamiany tekstu na mowę w aplikacjach mobilnych DeepL | Można wyłączyć wbudowaną funkcję zamiany tekstu na mowę dla wszystkich członków zespołu zalogowanych na urządzeniu mobilnym. | To ustawienie ma wpływ wyłącznie na rozmowy prowadzone bezpośrednio w aplikacjach mobilnych DeepL. Aplikacja internetowa DeepL korzysta z funkcji zamiany tekstu na mowę przeglądarki — administratorzy DeepL nie mogą jej wyłączyć. |
| Funkcja zamiany mowy na tekst w aplikacjach mobilnych DeepL | Można wyłączyć funkcję zamiany mowy na tekst dla wszystkich członków zespołu zalogowanych na urządzeniu mobilnym. Spowoduje to, że funkcja dyktowania będzie niedostępna, ale nie wpłynie to na działanie funkcji „Voice for Conversations”. | — |
| Udostępnianie transkrypcji rozmów | Aby uniemożliwić użytkownikom udostępnianie lub eksportowanie transkrypcji przetłumaczonej rozmowy, można wyłączyć tę funkcję dla wszystkich członków zespołu korzystających z DeepL for Conversations. | — |
| Pobieranie transkrypcji spotkań | Dostęp do tej funkcji mają wyłącznie członkowie zespołu, którym przypisano rolę menedżera tłumaczeń podczas wirtualnego spotkania. Aby uniemożliwić menedżerom tłumaczeń pobieranie transkrypcji spotkania, można wyłączyć tę funkcję dla tych osób. | Po wyłączeniu tej funkcji przez administratora jest ona widoczna dla menedżerów tłumaczeń, ale wyszarzona. |
| Przechowywanie transkrypcji i tłumaczeń spotkań | Proszę określić, jak długo (o ile w ogóle) transkrypcje i tłumaczenia mają być przechowywane dla zalogowanych członków zespołu oraz dla wszystkich pozostałych osób. |
Na karcie „Ustawienia bezpieczeństwa” administratorzy mogą skonfigurować przechowywanie danych za pomocą dwóch list rozwijanych: „Dla zalogowanych członków zespołu:” oraz „Dla wszystkich pozostałych osób:”. Dostępne opcje przechowywania:
W przypadku pakietu Voice Starter w obu menu rozwijanych obowiązuje limit 30 dni. |
| Zezwolenie na przetwarzanie danych za pośrednictwem oprogramowania stron trzecich |
Po aktywacji tej opcji DeepL będzie korzystać z usług podmiotów zewnętrznych w ramach świadczenia swoich usług. Obejmuje to:
Więcej informacji na temat sposobu, w jaki przetwarzamy Państwa dane osobowe, znajduje się w naszej polityce prywatności. |
Korzystamy z usług zewnętrznych dostawców oprogramowania w celu zapewnienia obsługi języków, które nie są obsługiwane przez modele DeepL. Po wyłączeniu tej funkcji języki zewnętrzne nie będą wyświetlane w selektorach języków w usłudze DeepL Voice. |
| Wymuszanie kodów dostępu w usłudze Voice for Meetings | Po włączeniu tej funkcji wszyscy użytkownicy usługi „Voice for Meetings” muszą wprowadzić kod dostępu w celu potwierdzenia udziału w spotkaniu przed uzyskaniem dostępu do tłumaczeń. | W przypadku wyłączenia tej funkcji menedżerowie tłumaczeń mogą opcjonalnie dodać ten dodatkowy poziom zabezpieczeń podczas zapraszania bota na spotkanie. |
| Voice to voice |
Funkcja „Voice to voice” odtwarza przetłumaczoną mowę na głos w aplikacjach DeepL Voice for Meetings oraz DeepL Voice for Conversations. Domyślnie tłumaczenia brzmią tak samo jak głos mówiącego, a członkowie zespołu mogą zmienić głos wyjściowy w swoich ustawieniach. Funkcję „Voice to voice” można wyłączyć dla wszystkich członków zespołu. Gdy funkcja jest wyłączona, członkowie zespołu uczestniczący w spotkaniu mogą czytać tłumaczenia wyłącznie w formie napisów na żywo. Podczas rozmowy przeglądarka lub urządzenie mobilne odczytuje tłumaczenia na głos, korzystając z własnej funkcji zamiany tekstu na mowę. |
— |