Als DeepL-teambeheerder kunt u diverse instellingen beheren en aanpassen om uw organisatie een optimale gebruikerservaring te bieden en de veiligheid te waarborgen. Hieronder vindt u een uitgebreid overzicht van de beschikbare instellingen die door de beheerder kunnen worden aangepast, inclusief beschrijvingen en belangrijke opmerkingen over de werking ervan.
| Instellingen | Beschrijving | Let op: Opmerkingen |
|---|---|---|
| Tekst naar spraak-functie op mobiele apps van DeepL | U kunt de ingebouwde tekst naar spraak-functie van het apparaat uitschakelen voor alle teamleden die zijn ingelogd op een mobiel apparaat. | Deze instelling is alleen van toepassing op persoonlijke gesprekken in de mobiele apps van DeepL. De DeepL-webapp maakt gebruik van de functie tekst naar spraak van de browser; deze kan niet worden uitgeschakeld door DeepL-beheerders. |
| Spraak-naar-tekst in de mobiele apps van DeepL | U kunt de spraak-naar-tekst-functie uitschakelen voor alle teamleden die zijn ingelogd op een mobiel apparaat. Hierdoor is de dicteerfunctie niet meer beschikbaar, maar dit heeft geen invloed op Voice for Conversations. | — |
| Het delen van transcripties van gesprekken | Om te voorkomen dat gebruikers de transcriptie van een vertaald gesprek delen of exporteren, kunt u deze functie uitschakelen voor alle teamleden die DeepL for Conversations gebruiken. | — |
| Het downloaden van transcripties van vergaderingen | Alleen teamleden aan wie de rol van vertaalmanager is toegewezen in een virtuele vergadering hebben toegang tot deze functie. Om te voorkomen dat vertaalmanagers het transcript van de vergadering downloaden, kunt u deze functie voor hen uitschakelen. | Wanneer deze functie door de beheerder is uitgeschakeld, is deze wel zichtbaar maar grijs weergegeven voor vertaalmanagers. |
| Opslag van vergadertranscripties en vertalingen | Bepaal hoe lang (indien van toepassing) transcripties en vertalingen worden bewaard voor ingelogde teamleden en voor alle anderen. |
Op het tabblad Beveiligingsinstellingen kunnen beheerders de opslag instellen met behulp van twee keuzelijsten: Voor ingelogde teamleden: en Voor alle anderen:. Beschikbare bewaaropties:
Voice Starter is voor beide keuzelijsten vastgesteld op 30 dagen. |
| Toestemming voor gegevensverwerking via software van derden |
Wanneer deze optie is geactiveerd, maakt DeepL bij het leveren van zijn diensten gebruik van derde partijen. Dit omvat:
Meer informatie over hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan, vindt u in onze privacyverklaring. |
Er wordt gebruikgemaakt van externe softwareleveranciers om ondersteuning te bieden voor talen die niet door DeepL-modellen worden ondersteund. Wanneer deze optie is uitgeschakeld, verschijnen de talen van derden niet in de taalkeuzemenu’s van DeepL Voice. |
| Voice for Meetings: Verificatie van deelnemers |
DeepL Voice controleert deelnemers wanneer zij deelnemen en koppelt hun toegang aan hun aanwezigheid in de vergadering — de toegang wordt beëindigd zodra zij de vergadering verlaten. Indien deze functie is uitgeschakeld, kunnen deelnemers live vertalingen blijven ontvangen nadat zij de vergadering hebben verlaten. De verificatie verloopt doorgaans automatisch. Slechts af en toe vraagt DeepL Voice deelnemers om handmatig een code in te voeren. |
Wanneer deelnemersverificatie is ingeschakeld, controleert DeepL Voice of deelnemers nog in de vergadering aanwezig zijn voordat de vertaling voor hen wordt voortgezet. Dit voorkomt dat iemand die het gesprek heeft verlaten – of er nooit echt deel van uitmaakte – de livevertaling blijft ontvangen. Voor de meeste gebruikers van de DeepL Voice-desktopapp voor Zoom Meetings of Microsoft Teams gebeurt dit automatisch. In sommige gevallen kan DeepL Voice dit niet zelfstandig bevestigen, waardoor deelnemers wordt gevraagd om handmatig een verificatiecode in te voeren:
|
| Voice to voice |
Met ‘Voice to voice’ wordt vertaalde spraak hardop afgespeeld in DeepL Voice for Meetings en DeepL Voice for Conversations. Standaard klinken vertalingen als de spreker zelf, en teamleden kunnen de uitgangsstem aanpassen in hun eigen instellingen. U kunt ‘Voice to voice’ voor alle teamleden uitschakelen. Wanneer deze functie is uitgeschakeld, kunnen teamleden in een vergadering vertalingen alleen als live ondertitels lezen. In een gesprek leest de browser of het mobiele apparaat vertalingen hardop voor met zijn eigen tekst naar spraak-functie. |
— |