SCIM (Systeem voor domeinoverschrijdend identiteitsbeheer) is een open standaard die het beheer van gebruikers en groepen in uw DeepL-account vereenvoudigt en automatiseert en die in combinatie met SSO werkt. Zie dit artikel voor meer informatie over SSO. Met SCIM kunt u uw teamleden in uw DeepL-account automatisch aanmaken, bijwerken en beheren vanuit een identiteitsprovider (IdP), met de volgende voordelen:
- Bespaar tijd door handmatig beheer voor gebruikers overbodig te maken
- Zorg ervoor dat uw lijst met gebruikers altijd gesynchroniseerd is met de lijst van uw identiteitsprovider
- Verbeter de beveiliging door de toegang automatisch uit te schakelen voor gebruikers die het bedrijf verlaten of niet langer in aanmerking komen voor uw DeepL-account.
- Maak het mogelijk om licenties en producten op groepsbasis toe te wijzen, afgestemd op uw interne structuur.
Gebruikersprovisioning met SCIM is beschikbaar voor de hierboven genoemde abonnementen met 50 of meer gebruikers en stelt IT-beheerders in staat om het volgende te doen:
- Automatisch gebruikersaccounts aanmaken (provisioning) in DeepL
- Gebruikers toewijzen aan specifieke productgroepen, zoals Translator, Write of Voice
- Gebruikersaccounts automatisch verwijderen of uitschakelen wanneer zij het bedrijf verlaten of hun toegangsrechten verliezen
- Wijzigingen in productgroepstoewijzingen of gebruikersattributen synchroniseren vanuit uw identiteitsprovider naar DeepL
Gebruikersbeheer
Gebruikers worden als volgt beheerd tussen de DeepL-applicatie die bij uw identiteitsprovider is ingesteld en uw DeepL-account:
- Wanneer u een gebruiker toewijst aan de DeepL-applicatie die bij uw identiteitsprovider is ingesteld, wordt een DeepL-teamlidaccount aangemaakt en, indien de groep nog niet bestaat, wordt er een gebruikersgroep aangemaakt
- Wanneer u een gebruiker toewijst aan een andere groep binnen de DeepL-applicatie in uw identiteitsprovider, wordt het groepslidmaatschap van de gebruiker bijgewerkt
- Als u een gebruiker uit de DeepL-applicatie verwijdert of deze in uw identiteitsprovider deactiveert, blijft deze in het team en is hij zichtbaar op het tabblad ‘Gebruikers’ met de status ‘Licentie niet toegewezen’
- Als u een gebruiker verwijdert uit de map van uw identiteitsprovider, wordt diens DeepL-teamlidaccount verwijderd
Raadpleeg dit artikel voor meer informatie over hoe processen die in de identiteitsprovider worden uitgevoerd, worden doorgevoerd in DeepL.
Zodra u de limiet voor het aantal teamleden in uw pakket bereikt, kunnen extra teamleden geen gebruik meer maken van DeepL via uw betaald DeepL-pakket.
Afhankelijk van uw instellingen in uw DeepL-beheerdersaccount kunnen gebruikers nog steeds inloggen via SSO en de gratis versie van DeepL gebruiken. Zie dit artikel voor meer informatie. Als u de gratis versie van DeepL uitschakelt voor ingelogde gebruikers en het aantal licenties in uw pakket overschrijdt, kunnen gebruikers DeepL niet gebruiken terwijl ze zijn ingelogd.
U kunt licenties vrijmaken voor gebruikers die DeepL nog niet hebben gebruikt, of extra licenties aanschaffen. Zie dit artikel voor meer informatie over het identificeren van deze gebruikers.
Configuratie
Momenteel bieden wij gedetailleerde installatie-instructies voor de volgende identiteitsproviders:
Indien u al een eerdere configuratie met JIT-groepssynchronisatie hebt, volgt u de instructies in dit artikel.