Innan du översätter en fil kan du aktivera alternativet för att lagra den översatta filen under en begränsad tid.
När filen har lagrats kan du låsa upp fler funktioner för att förbättra kvaliteten på din översatta fil, till exempel:
- Begära en granskning av den översatta filen
- Redigera den översatta filen
- Exportera en rapport om filens översättningskvalitet
- Dela filen med andra teammedlemmar
Ägaren till den sparade filen kan när som helst komma åt den via avsnittet Sparade översättningar på DeepL:s webbplats.
Alla sparade filer kan endast nås av filens ägare och de personer inom teamet som filen har delats med. Läs mer om hur DeepL hanterar data i vår integritetspolicy.
Om du använder DeepL som en del av ett team måste din administratör först aktivera lagringsalternativet i sitt konto.
Gör så här för att aktivera lagringsalternativet för din organisation som administratör:
- Logga in på ditt konto
- Gå till fliken ”Inställningar” och navigera till ”Översättningslagring”
- Klicka på knappen på/av ”
”
Du kan inaktivera lagringsalternativet när som helst genom att klicka på knappen på/av igen och bekräfta att du vill inaktivera funktionen.
Gör så här för att lagra filer:
- Gå till Översätt filer via navigeringsfältet
- Aktivera lagringsväxlan i verktygsraden
- Ladda upp den fil du vill översätta
- Att klicka på ”Starta översättning”
Filerna finns nu tillgängliga i avsnittet Sparade översättningar.
De sparade filerna raderas efter 6 månader och går inte längre att komma åt. Du kan se hur lång tid det är kvar tills filen raderas högst upp på sidan när du öppnar filen i avsnittet Sparade översättningar.
Om du säger upp din prenumeration raderas dina sparade översättningar 90 dagar efter avaktiveringen. Du kan läsa mer i den här artikeln.