Översättningsminnen kan användas för översättningar av text och filöversättningar i webböversättaren och i skrivbordsapparna. Läs mer om översättningsminnesfunktionen i allmänhet i den här artikeln.
För mer information om hur du använder översättningsminnen i DeepL API, se vår API-dokumentation.
Använd ett översättningsminne
- Gå till textöversättaren eller filöversättaren och öppna verktygsraden
- Klicka på översättningsminnen under Anpassning
- Välj ett översättningsminne som ska användas för din översättning
Översättningen anpassas automatiskt efter innehållet i översättningsminnet. När en översättningsminnesmatchning hittas markeras texten i en färg beroende på typen av matchning.
- Exakt matchning: Grön
- Exakt matchning i sammanhanget: Grön
- Smart matchning: Gul
Lär dig mer om de olika matchningstyperna i den här artikeln.
Om du använder en ordlista prioriteras posterna i ordlistan framför översättningsminnet.
När du använder Translator öppnar du det översättningsminne du vill redigera. Klicka på knappen Att ändra längst ned och ange de matchningsprocent du vill använda. Du har också möjlighet att endast använda exakta matchningar.
Beroende på minneströskeln kan du få fler, men mindre exakta matchningar från ditt översättningsminne. Vi rekommenderar ett lägsta minneströskel på 75 %.
Ladda upp ett översättningsminne
- Gå till DeepL:s webbplats
- Att klicka på översättningsminnen i navigeringsfältet
- Att klicka på ”Nytt översättningsminne”
- Ange ett namn
- Välj en TMX-fil via knappen ”Bläddra”
- Klicka på Ladda upp för att starta uppladdningen
Översättningsminnet visas i listan över översättningsminnen. Innehållet i den laddade uppladdade filen kan visas i översättningsminneshanteraren.
Översättningsminnet kan nu användas via verktygsraden.
Ladda ner ett översättningsminne
Gör så här för att ladda ner ett översättningsminne i DeepL som en TMX-fil:
- Gå till DeepL:s webbplats
- Klicka på översättningsminnen i navigeringsfältet
- Klicka på meny
en bredvid det översättningsminne du vill ladda ner
- Att klicka på ”Ladda ner”
- Att klicka på ”Spara”
Hantera åtkomst till översättningsminnen
När ett översättningsminne har laddats upp kan administratörer dela det med resten av teamet.
- Gå till DeepL:s webbplats
- Klicka på översättningsminnen i navigeringsfältet
- Välj det översättningsminne du vill dela
-
Klicka på alternativikonen bredvid översättningsminnet
- Klicka på ”Dela”
- Klicka på knappen på/av bredvid ”Dela med alla”
Alla som har åtkomst till ett översättningsminne, utom ägaren, tilldelas rollen som åskådare. De kan använda översättningsminnet, men har inte åtkomst till översättningsminneshanteraren.
Åtkomsträttigheter till ett översättningsminne kan när som helst återkallas av administratören via översättningsminneshanteraren.
Gör så här för att ta bort en teammedlems åtkomst:
- Klicka på översättningsminnen i navigeringsfältet
- Välj ett översättningsminne
-
Klicka på alternativikonen bredvid översättningsminnet
- Klicka på ”Dela”
- Klicka på knappen på/av bredvid ”Dela med alla”
Överför ägarskapet för ett översättningsminne
Gör så här om du vill göra någon annan i ditt team till ägare av ett översättningsminne:
- Gå till översättningsminne i navigeringsfältet på DeepL:s webbplats
- Välj det översättningsminne du vill redigera
-
Klicka på meny-ikonen
- Klicka på Överför äganderätt
- Ange e-postadressen till den teammedlem som du vill ska bli den nya ägaren. Denna teammedlem måste vara administratör eller anpassningsadministratör. Detta kommer att ta bort dig som ägare.