Utwórz link z zaproszeniem do grupy
W przypadku zespołów korzystających z logowania za pomocą danych uwierzytelniających DeepL administratorzy zespołów mogą tworzyć linki z zaproszeniem dla grup. Aby dowiedzieć się więcej na temat zarządzania grupami, zapoznaj się z tym artykułem.
Jeśli dodadzą Państwo więcej użytkowników niż wynosi liczba dostępnych licencji, użytkownicy ci nadal będą mogli dołączyć do zespołu, ale nie otrzymają licencji. Ze względów bezpieczeństwa i ochrony danych zalecamy upewnienie się, że wszyscy użytkownicy posiadają licencję, aby uniemożliwić im korzystanie z bezpłatnych produktów DeepL.
Utwórz link z zaproszeniem grupowym na karcie „Grupy”
- Przejdź do karty „Grupy” na swoim koncie DeepL
- Wybierz nazwę grupy, dla której chcesz utworzyć link z zaproszeniem
- Na stronie szczegółów grupy kliknij opcję „Utwórz nowy link” w sekcji „Link z zaproszeniem”
- Wybierz, czy chcesz ograniczyć dostęp do linku z zaproszeniem do adresów e-mail z określonej domeny (np. @deepl.com), czy też zezwolić na dołączenie każdemu, kto posiada ten link
- Kliknij opcję
„Utwórz link” Link z zaproszeniem zostanie wygenerowany i wyświetlony w sekcji „Linki z zaproszeniem” - Kopiuj link i udostępnij go użytkownikom, których chcesz zaprosić
Jeśli nie chcą Państwo, aby użytkownicy mogli nadal dołączać do grup za pośrednictwem tego linku z zaproszeniem, mogą Państwo usunąć go w sekcji „Link z zaproszeniem”. Aby utworzyć nowy link, należy najpierw usunąć istniejący.
Utwórz link z zaproszeniem do grupy w kartie „Ustawienia”
- Przejdź do karty „Ustawienia” na swoim koncie DeepL
- W sekcji „Team” kliknij opcję „Utwórz nowy link”
- Wybierz grupę, dla której chcesz utworzyć link z zaproszeniem
- Wybierz, czy chcesz ograniczyć dostęp do linku z zaproszeniem do adresów e-mail z określonej domeny (np. @deepl.com), czy też zezwolić na dołączenie każdemu, kto posiada ten link
- Kliknij opcję
„Utwórz link” Link z zaproszeniem zostanie wygenerowany i wyświetlony w sekcji „Link z zaproszeniem” - Kopiuj link i udostępnij go użytkownikom, których chcesz zaprosić
Jeśli nie chcą Państwo już, aby użytkownicy mogli dołączać do grup za pośrednictwem tego linku z zaproszeniem, mogą Państwo usunąć go w sekcji „Linki z zaproszeniem”. Aby utworzyć nowy link, należy najpierw usunąć istniejący.
Jeśli użytkownik napotka błąd podczas próby dołączenia do zespołu, w tym artykule znajdą Państwo wskazówki dotyczące rozwiązywania problemów.