Dla zespołów korzystających z logowania przy użyciu danych uwierzytelniających DeepL
Jeśli jest Pan/Pani administratorem zespołu i nie potrzebuje Pan/Pani dostępu do produktu, inny administrator może wykonać następujące czynności:
- Przejdź do karty „Użytkownicy” na swoim koncie
- Usuń administratora, któremu nie chcesz przyznać dostępu do produktu, ze wszystkich grup licencyjnych
W przypadku zespołów korzystających z logowania za pomocą SSO
Konfiguracja administratora bez dostępu do produktów jest możliwa wyłącznie wtedy, gdy do grupy domyślnej nie jest przypisana żadna subskrypcja. W tym celu należy utworzyć dodatkową grupę licencyjną o takiej samej konfiguracji jak obecna grupa domyślna, łącznie z powiązanymi abonamentami oraz członkami zespołu przypisanymi do tej grupy licencyjnej. Można to zrobić, wykonując następujące czynności:
- Utwórz nową grupę licencyjną i powiąż z nią abonamenty, które były wcześniej powiązane z grupą domyślną. Informacje na temat zarządzania powiązanymi abonamentami i użytkownikami w grupie licencyjnej można znaleźć w tym artykule.
- W kartie „Użytkownicy” zastosuj filtr, aby wyświetlić wszystkich użytkowników z grupy domyślnej. Zaznacz pole wyboru w kolumnie „Tytuł”, aby zaznaczyć wszystkich użytkowników objętych filtrem.
- Odznacz wszystkich administratorów, którym nie chcą Państwo przypisać licencji DeepL
- Kliknij opcję „Więcej”, a następnie „Aktualizuj grupy”, aby dodać wybranych użytkowników do nowo utworzonej grupy licencyjnej
- Usuń wszystkie powiązane abonamenty z grupy domyślnej.
- Zostaw administratora, któremu nie chcesz przydzielić licencji DeepL, w grupie domyślnej, a nie w dodatkowej grupie licencyjnej.
W rezultacie administrator zespołu nie będzie miał przypisanej licencji. W kolumnie „Licencje” pojawi się teraz wpis „Nieprzypisane”. W kolumnie „Grupy” widoczna będzie grupa domyślna.