Konto administratora zapewnia rozszerzone możliwości zarządzania zespołami i grupami. Więcej szczegółów znajdą Państwo w ogólnym wprowadzeniu do grup.
Administratorzy mogą zauważyć pewne zmiany w interfejsie swojego konta. Pojawiły się dwie nowe zakładki o nazwach „Użytkownicy” i „Grupy”. Zakładki te nie będą widoczne, jeśli korzystają Państwo z planu DeepL Pro Individual lub DeepL API Free.
Poniżej przedstawiono przegląd niektórych z głównych poprawek.
Zarządzanie grupami
Grupa: Grupa określa dostęp do jednego (lub więcej) abonamentów. Użytkownicy mogą należeć do jednej lub kilku grup. Należąc do grupy, użytkownik uzyskuje prawo do korzystania z licencji w ramach abonamentów powiązanych z tą grupą. Więcej szczegółów można znaleźć w tym artykule poświęconym tworzeniu grup.
Karta „Grupy”: Na tej karcie początkowo wyświetlana jest co najmniej jedna grupa. Grupa domyślna zawsze znajduje się na górze i jest oznaczona jako „Domyślna”. Więcej informacji na temat szczególnej roli grupy domyślnej można znaleźć w tym artykule. Państwa abonament jest już powiązany z tą grupą.
Zaproszenie do grupy: W przypadku zespołów posiadających dostęp za pomocą danych uwierzytelniających DeepL członkowie zespołu mogą być zapraszani do grup bezpośrednio lub można utworzyć i udostępnić link z zaproszeniem do grupy. Więcej szczegółów na temat linków z zaproszeniami można znaleźć w tym artykule.
Abonamenty DeepL API Pro nie można powiązać z grupami.
Zarządzanie użytkownikami
Karta „Użytkownicy”: Ta karta wyświetla wszystkich członków zespołu oraz szczegółowe informacje, np. dotyczące ich przynależności do grup, przypisanych licencji i statusu zaproszenia. Dostępne są rozszerzone opcje zarządzania użytkownikami i filtrowania ich. Szczegółowe informacje na temat karty „Użytkownicy” można znaleźć w tym artykule.
Dodawanie użytkowników: W tym oknie dialogowym administrator zespołu może dodać użytkowników do grup. Dzięki temu użytkownicy uzyskają uprawnienia do korzystania z licencji w ramach abonamentów powiązanych z daną grupą.
-
W przypadku zespołów z dostępem za pomocą danych uwierzytelniających DeepL:
dodanie do grupy użytkownika, który nie jest jeszcze członkiem zespołu, spowoduje wysłanie wiadomości e-mail z zaproszeniem. Szczegółowe informacje na temat zapraszania członków zespołu można
znaleźć w tym artykule . - W przypadku zespołów z dostępem SSO bez synchronizacji grup: Dodanie użytkownika spowoduje umieszczenie go w tej grupie. Szczegółowe informacje na temat zarządzania użytkownikami SSO można znaleźć w tym artykule .
- W przypadku zespołów z dostępem SSO z synchronizacją grup: Członkostwo w grupie jest konfigurowane w aplikacji dostawcy tożsamości i odzwierciedlane na koncie DeepL w momencie zalogowania się użytkowników. Szczegółowe informacje na temat zarządzania użytkownikami SSO można znaleźć w tym artykule .
Przypisywanie licencji i dostęp do produktu
- Nie ma ograniczeń co do liczby użytkowników, których można dodać do grupy. Nawet w przypadku niedoboru licencji użytkownicy mogą nadal dołączać do zespołu za pomocą linku z zaproszeniem lub poprzez SSO, jednak podczas zalogowania się nie zostanie im przypisana licencja. Więcej szczegółów na temat zarządzania licencjami można znaleźć w tym artykule.
- Członkowie zespołu nieposiadający licencji na aplikację Tłumacz DeepL lub DeepL Write mogą zostać pozbawieni możliwości korzystania z wersji bezpłatnych Tłumacza DeepL lub DeepL Write w trakcie zalogowania się. Dostęp do wersji bezpłatnych jest domyślnie włączony po utworzeniu abonamentu. Administrator może wyłączyć dostęp do wersji bezpłatnych na karcie „Ustawienia”. Więcej szczegółów znajdą Państwo w tym artykule.
- Jeśli administrator zespołu nie potrzebuje dostępu do produktu, można go usunąć ze wszystkich grup. Szczegółowe informacje na temat konfiguracji administratora bez licencji znajdą Państwo w tym artykule.
Abonamenty API
Na Państwa koncie pojawią się dodatkowe karty „Użytkownicy” i „Grupy”. Mogą Państwo zaprosić dodatkowych administratorów – szczegółowe informacje znajdą Państwo w tym artykule.
- Wszyscy administratorzy są administratorami Kluczy API oraz Kluczy API administratora
-
Abonamentu DeepL API Pro nie można powiązać z żadną grupą
. Oznacza to np., że abonament ten nigdy nie pojawia się w kartach „Użytkownicy” ani „Grupy”. Nie można filtrować użytkowników według abonamentu. - Na koncie z abonamentem DeepL API Free karty „Użytkownicy” i „Grupy” nie są wyświetlane.
Często zadawane pytania
W jaki sposób można zaprosić nowego użytkownika do zespołu?
W oknie dialogowym „Dodaj użytkowników” administrator zespołu może dodać użytkowników do grup. Dzięki temu uzyskają oni uprawnienia do korzystania z licencji w ramach powiązanych abonamentów. Jeśli użytkownik nie jest jeszcze członkiem zespołu, dodanie go spowoduje wysłanie wiadomości e-mail z zaproszeniem.
W jaki sposób można dezaktywować członka zespołu?
Należy dodać użytkownika do grupy, z którą nie jest powiązana żadna subskrypcja. Następnie należy usunąć go ze wszystkich grup. Członkowi zespołu nie zostanie przypisana licencja.
Gdzie administrator zespołu może zweryfikować, czy użytkownikowi przypisano licencję?
Na karcie „Użytkownicy” status licencji dla poszczególnych użytkowników jest wskazany w kolumnie „Licencje”.
Dlaczego istnieje grupa o nazwie „Dezaktywowane konta”?
Członkowie zespołu, którzy zostali dezaktywowani przed przejściem na ulepszone konto administratora, są umieszczani w grupie „Dezaktywowane konta”. Grupa ta nie ma powiązanego abonamentu.
Gdzie można zakupić lub anulować dodatek?
Na karcie „Subskrypcje” można zarządzać zarówno abonamentami, jak i dodatkami.
Nie mogę znaleźć karty „Zespół”. Dlaczego?
Karta „Zespół” została wycofana. Administratorzy zespołu mogą wyświetlić listę wszystkich członków zespołu w kartie „Użytkownicy”. Zarządzaniem zespołem można kierować za pomocą karty „Grupy”.
Czy mogę wykupić więcej niż jeden abonament API?
Na jedno konto można wykupić tylko jeden abonament API. Menedżerowie DeepL API Pro mogą zarządzać dodatkowymi kluczami API w kartach „Klucze API i limity”. Aby wykupić dodatkowy abonament API, należy utworzyć dodatkowe konto.