Teambeheerders beschikken over andere rechten dan teamleden, zoals de mogelijkheid om teamleden toe te voegen of te verwijderen, of om abonnements- en factureringsgegevens te wijzigen. In dit artikel vindt u meer informatie over beheerdersrechten.
Het is mogelijk om per team meer dan één teambeheerder of aanpassingsbeheerder te hebben. Lees in dit artikel meer over de verschillen tussen teambeheerders en aanpassingsbeheerders. Er kunnen meerdere beheerders zijn en alle beheerders hebben dezelfde rechten. U kunt teambeheerders zo instellen dat zij geen licentie gebruiken. Zie dit artikel voor meer informatie. Aanpassingsbeheerders hebben altijd een licentie nodig.
Beheerdersrechten toewijzen
Als teambeheerder kunt u beheerdersrechten toewijzen aan een ander teamlid. Volg hiervoor de volgende stappen:
- Inloggen met uw DeepL-account en ga naar het tabblad ‘Gebruikers’
- Zoek het teamlid dat u als beheerder wilt aanstellen
- Klik naast de naam van het teamlid op het DeepL-icoontje ‘
’
- Klikken op 'Beheerderstoegang
toekennen' of
klikken op 'Beheerderstoegang voor aanpassingen toekennen' - Er wordt een nieuw venster geopend waarin u wordt gevraagd uw keuze te bevestigen
- Klikken op 'Beheerder toewijzen'
De rol die wordt weergegeven op het tabblad 'Gebruikers' wijzigt in 'Beheerder' of 'Beheerder voor aanpassingen'.
Als de nieuwe beheerder gebruikmaakte van eenmalige aanmelding (SSO) voordat hij beheerdersrechten kreeg toegekend, wordt hij via e-mail geïnformeerd over zijn nieuwe rol. Zijn huidige sessie wordt beëindigd en hij ontvangt een e-mail waarin hij wordt gevraagd zijn wachtwoord opnieuw in te stellen. Zodra dit wachtwoord is opnieuw ingesteld, kan de beheerder inloggen met zijn e-mailadres en het nieuwe wachtwoord.
Beheerdersrechten intrekken
Als teambeheerder kunt u de beheerdersrechten van iemand intrekken door de volgende stappen te volgen:
- Inloggen met uw DeepL-account en ga naar het tabblad ‘Gebruikers’
- Zoek de teambeheerder wiens beheerdersrechten u wilt intrekken
- Klik naast de naam van de beheerder op het pictogram ‘
’
- Klikken op 'Beheerderstoegang
intrekken' of
klikken op 'Beheerderstoegang voor aanpassingen intrekken' - Er wordt een nieuw venster geopend waarin u wordt gevraagd uw beslissing te bevestigen
- Bevestig het wijzigen
De voormalige beheerder heeft geen beheerdersrechten meer, maar blijft als teamlid deel uitmaken van het teamabonnement. U kunt hem of haar uit uw team verwijderen, of hij of zij kan inloggen en in zijn of haar account de knop 'Team verlaten' gebruiken.
Het is niet mogelijk om uw eigen beheerdersrechten in te trekken.
API-managers beheren
Het is mogelijk om meerdere beheerders een DeepL Pro-abonnement te laten beheren. Volg deze stappen om een beheerder toe te voegen:
- Inloggen met uw DeepL-account en ga naar het tabblad ‘Gebruikers’
- Klik op 'Gebruikers toevoegen' en voer het e-mailadres in van de gebruiker die u wilt toevoegen
- Laat de standaardgroep geselecteerd staan als de groep waaraan u de gebruiker wilt toevoegen
- De gebruiker wordt op het tabblad 'Gebruikers' weergegeven als 'Uitgenodigd' totdat hij of zij de uitnodiging heeft geaccepteerd
- Zodra de gebruiker lid is geworden, klikt u op het pictogram '
' naast zijn of haar naam
- Klikken op 'Beheerdersrechten toekennen'
- Er wordt een nieuw venster geopend waarin u wordt gevraagd uw beslissing te bevestigen
- Klikken op 'Beheerdersrechten toewijzen'