Groepen kunnen worden gebruikt om het beheer van uw teamleden te vergemakkelijken. U kunt uw teamleden in groepen indelen op basis van bijv. afdelingen binnen uw bedrijf. U kunt ook teambeheerders instellen, zodat zij geen licentie verbruiken.
Over groepen
Een groep bepaalt de toegang van gebruikers tot één of meerdere abonnementen. Gebruikers kunnen deel uitmaken van één of meerdere groepen. Een gebruiker krijgt een licentie toegewezen als hij of zij lid is van een groep waaraan een abonnement is gekoppeld. Als een gebruiker uit een groep wordt verwijderd, verliest hij of zij de toegang tot het gekoppelde abonnement.
DeepL Pro-abonnementen kunnen niet aan groepen worden gekoppeld.
Teambestuurders kunnen gebruikers aan deze groepen toevoegen en deze beheren. Alle beheerders beschikken over beheerdersrechten voor alle bestaande groepen, ongeacht tot welke groep zij zelf behoren.
Er geldt geen limiet voor het aantal groepen dat een beheerder kan aanmaken. Zie dit artikel voor meer informatie over het aanmaken van groepen.
Standaardgroep
De standaardgroep is een automatisch aangemaakte groep waaraan het eerste abonnement dat u hebt aangeschaft, is gekoppeld. Deze groep kan niet worden verwijderd, maar kan wel worden hernoemd. Er staat het label Standaard naast. Als SSO is ingeschakeld voor uw team, worden gebruikers altijd aan de standaardgroep toegevoegd wanneer zij inloggen, zelfs als zij eerder uit deze groep zijn verwijderd. Zie dit artikel voor meer informatie.
Als u geen abonnement aan de standaardgroep koppelt, krijgen teamleden die uitsluitend tot deze groep behoren geen licenties toegewezen, maar blijven zij wel deel uitmaken van het team. Zij hebben toegang tot de gratis versies van de DeepL-producten wanneer zij zijn ingelogd. Lees in dit artikel meer over hoe u de toegang tot de gratis versies van DeepL kunt uitschakelen.
Indien u een beheerder wilt instellen die geen licentie verbruikt, kunt u in dit artikel lezen hoe u dit kunt doen.
Over gebruikers
Gebruikers kunnen tot meerdere groepen behoren. Als een gebruiker door een beheerder uit een groep wordt verwijderd, verliest hij of zij de toegang tot de abonnementen die aan die groep zijn gekoppeld. Als een gebruiker wordt verwijderd, wordt hij of zij uit alle groepen en uit het team verwijderd.
Lees meer over het beheren van gebruikers met DeepL-toegangsgegevens en SSO-toegang.
Over abonnementen
Wanneer u het beheerdersaccount voor het eerst bezoekt, toont het tabblad ‘Groepen’ alleen de standaardgroep. Het abonnement is gekoppeld aan de standaardgroep. Beheerders maken deel uit van deze groep en krijgen een licentie toegewezen. Lees in dit artikel hoe u meer gebruikers kunt toevoegen.
Over teambeheerders
Teambeheerders zien de volgende tabbladen in hun account:
- Tabblad ‘Gebruikers ’: een overzicht van alle teamleden, de groepen waarvan zij deel uitmaken, de laatste keer dat zij actief waren en de aan hen toegewezen licenties.
- Tabblad ‘Groepen ’: beheer groepen, voeg gebruikers toe en koppel abonnementen aan groepen.
- Tabblad Facturering : hier vindt u alle facturen en de betalingsstatus daarvan.
- Tabblad 'Statistieken ': hier vindt u gegevens over het gebruik van het abonnement van uw team.
- Tabblad Instellingen : beheer instellingen voor het gehele team, zoals toegang tot de gratis versie van DeepL, limieten voor de documentvertaling en uitnodigingslinks voor groepen.