Som administratör för DeepL-teamet har du möjlighet att hantera och anpassa olika inställningar för att säkerställa den bästa upplevelsen och upprätthålla säkerheten för din organisation. Nedan följer en omfattande översikt över de tillgängliga inställningarna som administratören kan styra, inklusive beskrivningar och viktiga anmärkningar om deras funktion.
| Inställning | Beskrivning | Anmärkningar |
|---|---|---|
| Enhetens text-till-tal-funktion i DeepL:s mobilappar | Du kan inaktivera enhetens egen text-till-tal-funktion för alla teammedlemmar som är loggade in på en mobil enhet. | Denna inställning påverkar endast konversationer i realtid i DeepL:s mobilappar. DeepL:s webbapp använder webbläsarens text-till-tal-funktion – denna kan inte inaktiveras av DeepL-administratörer. |
| Tal-till-text i DeepL:s mobilappar | Du kan inaktivera tal-till-text-funktionen för alla teammedlemmar som är inloggade på en mobil enhet. Detta gör att dikteringsfunktionen inte är tillgänglig, men påverkar inte Voice for Conversations. | — |
| Delning av transkriberingar | För att förhindra att användare delar eller exporterar transkriberingen av ett översatt samtal kan du inaktivera denna funktion för alla teammedlemmar som använder DeepL for Conversations. | — |
| Ladda ner transkriberingar från möten | Endast teammedlemmar som tilldelats rollen som översättningsansvariga i ett virtuellt möte har tillgång till denna funktion. För att förhindra att översättningsansvariga laddar ner transkriberingen kan du inaktivera denna funktion för dem. | När funktionen inaktiveras av administratören är den synlig men gråmarkerad för översättningsansvariga. |
| Lagring av transkriberingar och översättningar | Ange hur länge (om alls) transkriberingar och översättningar ska sparas för teammedlemmar som loggat in och för alla andra. |
Under fliken Säkerhetsinställningar kan administratörer konfigurera lagringen med hjälp av två rullgardinsmenyer: För inloggade teammedlemmar: och För alla andra:. Tillgängliga alternativ för lagring:
Voice Starter är låst till 30 dagar för båda rullgardinsmenyerna. |
| Tillåt att data behandlas via programvara från tredje part |
När funktionen är aktiverad kommer DeepL att använda tredjeparter för att tillhandahålla sina tjänster. Detta inkluderar:
Mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter finns i vår integritetspolicy. |
Tredjepartsprogramvaruleverantörer används för att tillhandahålla stöd för språk som inte stöds av DeepL-modellerna. När de är inaktiverade visas inte tredjepartsspråken i DeepL Voice språkväljare. |
| Voice for Meetings: Verifiering av deltagare |
DeepL Voice bekräftar deltagarna när de ansluter sig och kopplar deras åtkomst till deras närvaro i mötet – åtkomsten upphör så snart de lämnar mötet. Om funktionen är inaktiverad kan deltagarna fortsätta att ta del av liveöversättningen även efter att de har lämnat mötet. Verifieringen sker vanligtvis automatiskt. Endast ibland ber DeepL Voice deltagarna att manuellt ange en kod. |
När deltagarverifiering är aktiverad kontrollerar DeepL Voice att deltagarna är kvar i mötet innan översättningen fortsätter för dem. Detta förhindrar att någon som har lämnat samtalet – eller som aldrig egentligen deltog i det – fortsätter att ta emot liveöversättningen. För de flesta användare av DeepL Voice-skrivbordsappen för Zoom Meetings eller Microsoft Teams sker detta automatiskt. I vissa fall kan DeepL Voice inte bekräfta detta på egen hand, så tjänsten ber deltagarna att ange en verifieringskod manuellt:
|
| Voice to voice |
Röst till röst spelar upp översatt tal högt i DeepL Voice for Meetings och DeepL Voice for Conversations. Som standard låter översättningarna som talaren, och teammedlemmarna kan ändra utgångsröst i sina egna inställningar. Du kan inaktivera Voice to voice för alla teammedlemmar. När funktionen är inaktiverad kan teammedlemmarna i ett möte endast läsa översättningarna som realtidsundertexter. I en konversation läser webbläsaren eller den mobila enheten upp översättningarna med sin egen text-till-tal-funktion. |
— |