Grupper kan användas för att underlätta hanteringen av dina teammedlemmar. Du kan organisera dina teammedlemmar i grupper utifrån exempelvis avdelningar inom ditt företag. Du kan också konfigurera teamadministratörer så att de inte tar upp en licens.
Om grupper
En grupp definierar användarnas åtkomst till en eller flera prenumerationer. Användare kan ingå i en eller flera grupper. En användare tilldelas en licens om hen är medlem i en grupp som har en kopplad prenumeration. Om en användare tas bort från en grupp förlorar hen åtkomsten till den kopplade prenumerationen.
API Pro-prenumerationer kan inte kopplas till grupper.
Teamadministratörer kan lägga till användare i dessa grupper och hantera dem. Alla administratörer har administratörsrättigheter för alla befintliga grupper, oavsett vilken grupp de själva ingår i.
Det finns ingen gräns för hur många grupper en administratör kan skapa. För mer information om att skapa grupper, se den här artikeln.
Standardgrupp
Standardgrupper är en automatiskt skapad grupp som har den första prenumerationen du köpte kopplad till sig. Den kan inte raderas, men den kan byta namn. Den har etiketten Standard bredvid sig. Om SSO är aktiverat för ditt team kommer användare alltid att läggas till i standardgruppen när de loggar in, även om de tidigare har tagits bort från den. För mer information, se den här artikeln.
Om du inte kopplar en prenumeration till standardgruppen kommer teammedlemmar som endast ingår i denna grupp inte att ha några licenser tilldelade, men de kommer att kvarstå i teamet. De kan använda gratisversionerna av DeepL:s produkter när de loggar in. Läs mer om hur du inaktiverar åtkomsten till gratisversionerna av DeepL i den här artikeln.
Om du vill konfigurera en administratör som inte förbrukar en licens kan du läsa hur du gör det i den här artikeln.
Om användare
Användare kan tillhöra flera grupper. Om en användare tas bort från en grupp av en administratör förlorar denne åtkomsten till de prenumerationer som är kopplade till den gruppen. Om en användare raderas tas denne bort från alla grupper samt från teamet.
Lär dig hur du hanterar användare med DeepL-inloggning och SSO-åtkomst.
Om prenumerationer
När du besöker administratörskontot för första gången visas endast standardgruppen på fliken Grupper. Prenumerationen är kopplad till standardgruppen. Administratörer ingår i denna grupp och tilldelas en licens. Läs mer om hur du lägger till fler användare i den här artikeln.
Om teamadministratörer
Teamadministratörer kan se följande flikar i sitt konto:
- Fliken Användare : en översikt över alla teammedlemmar, vilka grupper de ingår i, när de var aktiva senast och vilka licenser som tilldelats dem.
- Fliken Grupper : hantera grupper, lägga till användare och koppla prenumerationer till grupper.
- Fliken Fakturering : här hittar du alla fakturor och deras betalningsstatus.
- Fliken Analys : här hittar du data om ditt teams användning av prenumerationen.
- Fliken Inställningar : hantera inställningar för hela teamet, till exempel åtkomst till gratisversionen av DeepL, gränser för filöversättning och länkar till inbjudan.