Innehållet är översatt från engelska med hjälp av DeepL Pro.
Krävs: DeepL Pro Advanced, Ultimate, Team, Business, Enterprise, Write, Conversations, Meetings
För team med inloggning via DeepL-användaruppgifter
Om du är teamadministratör och inte behöver åtkomst till produkten kan en annan administratör göra följande:
- Gå till fliken Användare i ditt konto
- Ta bort den administratör som du inte vill ska ha åtkomst till produkten från alla licensgrupper
Detta innebär att teamadministratören kvarstår i teamet utan att tillhöra någon licensgrupp. I kolumnen Licenser visas nu ”Otildelad”. Kolumnen Grupper är tom.
En administratör kan endast tas bort från alla licensgrupper av en annan administratör. Bevilja vid behov administratörsrättigheter till en annan teammedlem tillfälligt.
För team med SSO-inloggning
Du kan endast konfigurera en administratör utan produktåtkomst om det inte finns någon prenumeration kopplad till standardgruppen. För detta måste du skapa en ytterligare licensgrupp som har samma konfiguration som standardgruppen för närvarande, inklusive kopplade prenumerationer och teammedlemmar som är tilldelade till licensgruppen. Du kan göra detta genom att följa dessa steg:
- Skapa en ny licensgrupp och koppla de prenumerationer som tidigare var kopplade till standardgruppen till den. Läs om hur du hanterar en licensgrupps kopplade prenumerationer och användare i den här artikeln.
- På fliken Användare filtrerar du fram alla användare i standardgruppen. Markera rutan i titelkolumnen för att markera alla filtrerade användare.
- Avmarkera alla administratörer som du inte vill ska tilldelas en DeepL-licens
- Klicka på Mer och sedan på Uppdatera grupper för att lägga till de markerade användarna till den nya licensgruppen du skapade
- Ta bort alla kopplade prenumerationer från standardgruppen.
- Låt den administratör som du inte vill ska ha en DeepL-licens stanna kvar i standardgruppen och inte ingå i den tilläggslicensgruppen.
Detta innebär att teamadministratören inte kommer att tilldelas någon licens. I kolumnen Licenser visas nu ”Ej tilldelad”. I kolumnen Grupper visas standardgruppen.
För att säkerställa åtkomst till produkten för nya teammedlemmar måste teamadministratörerna manuellt lägga till eventuella nya medlemmar i den extra licensgruppen med den länkade prenumerationen.