Przed przetłumaczeniem pliku mogą Państwo włączyć opcję „Przechowywanie” , aby zapisać przetłumaczony plik na ograniczony czas.
Po zapisaniu pliku zyskuje Pan dostęp do dodatkowych funkcji pozwalających poprawić jakość przetłumaczonego pliku, takich jak:
- Zgłoszenie prośby o sprawdzenie przetłumaczonego pliku
- Edytuj przetłumaczony plik
- Eksportowanie raportu dotyczącego jakości tłumaczenia pliku
- Udostępnienie pliku innym członkom zespołu
Właściciel pliku ma dostęp do zapisanych plików w dowolnym momencie w sekcji „Zapisane tłumaczenia” na witrynie internetowej DeepL.
Dostęp do wszystkich zapisanych plików ma wyłącznie właściciel pliku oraz osoby z zespołu, którym plik został udostępniony. Więcej informacji na temat sposobu przetwarzania danych przez DeepL można znaleźć w naszej Polityce prywatności.
Jeśli korzystają Państwo z DeepL w ramach zespołu, administrator musi najpierw włączyć opcję przechowywania na swoim koncie DeepL.
Aby jako administrator włączyć opcję przechowywania plików dla Państwa organizacji, proszę wykonać następujące czynności:
- Zaloguj się na swoje konto
- Przejdź do karty „Ustawienia” i wybierz opcję „Przechowywanie tłumaczeń”
- Kliknij przełącznik
Możesz wyłączyć opcję przechowywania w dowolnym momencie, klikając ponownie przełącznik i potwierdzając, że chcesz wyłączyć tę funkcję.
Aby zapisać pliki, wykonaj następujące czynności:
- Przejdź do opcji „Tłumacz pliki” za pomocą paska nawigacyjnego
- Na pasku narzędzi aktywuj przełącznik „Przechowywanie”
- Prześlij plik, który chcesz przetłumaczyć
- Kliknij „Rozpocznij tłumaczenie”
Pliki są teraz dostępne w sekcji „Zapisane tłumaczenia”.
Zapisane pliki wygasną po 6 miesiącach i nie będzie już można uzyskać do nich dostępu. Czas pozostały do wygaśnięcia pliku można sprawdzić u góry strony po otwarciu pliku w sekcji „Zapisane tłumaczenia”.
W przypadku anulowania abonamentu zapisane tłumaczenia zostaną usunięte 90 dni po dezaktywacji. Więcej informacji można znaleźć w tym artykule.