Anuluj abonament
Abonament zakupiony bezpośrednio w serwisie DeepL można anulować na swoim koncie DeepL. Aby anulować abonament, proszę wykonać poniższe czynności:
- Zaloguj się na swoje konto
- W sekcji „Abonament” przewiń stronę w dół
- Kliknij opcję „Anuluj abonament”
W przypadku abonamentów zakupionych za pośrednictwem App Store prosimy zapoznać się z informacjami tutaj. W przypadku abonamentów zakupionych za pośrednictwem partnerów DeepL prosimy zapoznać się z informacjami tutaj.
Ponowne aktywowanie abonamentu
Możesz cofnąć anulowanie abonamentu, jeśli do jego planowanej dezaktywacji pozostało jeszcze trochę czasu. Datę planowanej dezaktywacji można sprawdzić na swoim koncie. Będzie ona widoczna na żółtym banerze poniżej kart nawigacyjnych.
Aby cofnąć wypowiedzenie, wykonaj poniższe czynności:
- Zaloguj się na swoje konto DeepL
- Kliknij opcję „Reaktywuj abonament” w żółtym banerze
- Kliknij „Potwierdź ponowne aktywowanie”
Państwa abonament będzie wówczas kontynuowany w normalnym trybie, z automatycznym odnowieniem pod koniec okresu rozliczeniowego.
Jeśli anulował Pan/Pani abonament i został on już dezaktywowany, w dowolnym momencie może Pan/Pani zarejestrować się na nowym abonamencie. Można to zrobić za pomocą przycisku „Porównaj plany” na swoim koncie lub na naszej stronie z planami i cenami.
Anulowanie dodatku
Jeśli zakupili Państwo dodatek, mogą Państwo anulować go oddzielnie od podstawowego abonamentu. Anulowanie zacznie obowiązywać pod koniec obecnego okresu rozliczeniowego. W przypadku anulowania podstawowego abonamentu dodatek zostanie anulowany wraz z nim.
Często zadawane pytania
Nie widzę opcji anulowania abonamentu
Jeśli dokonał Pan/Pani zakupu za pośrednictwem DeepL i nie widzi Pan/Pani opcji anulowania abonamentu na swoim koncie DeepL na dole strony „Abonament”, prosimy o kontakt z Działem Obsługi Klienta DeepL. Jeśli zakupił Pan/Pani DeepL za pośrednictwem partnera DeepL, powinien Pan/Pani skontaktować się z nim.
Jak sprawdzić, czy mój abonament został anulowany?
Po potwierdzeniu anulowania status subskrypcji, widoczny na Państwa koncie w sekcji „Subskrypcja”, zmieni się na „Anulowana”. Ponadto zobaczą Państwo datę anulowania oraz datę zakończenia obecnego okresu rozliczeniowego.
Po upływie terminu wygaśnięcia płatnego abonamentu otrzymają Państwo wiadomość e-mail potwierdzającą wygaśnięcie. Jeśli nie otrzymają Państwo tej wiadomości, prosimy sprawdzić folder ze spamem.
Kiedy wygaśnięcie subskrypcji wejdzie w życie?
Abonament pozostanie aktywny do końca obecnego okresu rozliczeniowego, po czym zostanie automatycznie dezaktywowany i nie poniesie Pan/Pani żadnych kosztów za nowy okres rozliczeniowy. Oznacza to, co następuje:
- Jeśli posiada Pan/Pani abonament miesięczny, wypowiedzenie zacznie obowiązywać z końcem obecnego okresu rozliczeniowego.
- Jeśli posiada Pan/Pani abonament roczny, wypowiedzenie zacznie obowiązywać z końcem obecnego okresu rozliczeniowego.
W przypadku wypowiedzenia abonamentu przed końcem obecnego okresu rozliczeniowego nie przysługuje zwrot środków.
Co się stanie, jeśli anuluję abonament w trakcie okresu próbnego?
Jeśli wypowiedzą Państwo abonament w trakcie okresu próbnego, będą Państwo mogli z niego korzystać do końca tego okresu, po czym abonament zostanie automatycznie dezaktywowany. Nie poniosą Państwo żadnych kosztów.
Co stanie się z moimi glosariuszami i zapisanymi tłumaczeniami po wygaśnięciu abonamentu?
Po dezaktywacji abonamentu Państwa glosariusz, zapisane tłumaczenia oraz reguły stylu (treści niestandardowe) nie będą już dostępne i zostaną usunięte po upływie 90 dni. Jeśli chcą Państwo zapisać swoje treści niestandardowe, gdy abonament jest jeszcze aktywny, proszę zapoznać się z tym artykułem.